П`ятниця, 29.03.2024, 14:51
Ви увійшли як Гість | Група "Гості"








[ Нові повідомлення · Учасники · Правила форуму · Пошук · RSS ]
  • Сторінка 1 з 1
  • 1
Форум » Різне » Серіали » Доктор Хаус
Доктор Хаус
BiteMeДата: Вівторок, 15.03.2011, 18:06 | Повідомлення # 1
Вампір
Група: Адміністратор
Повідомлень: 398
Нагороди: 6
Репутація: 248
Статус: Offline

Основне

До́ктор Ха́ус (англ. House M.D.) — американський телесеріал про геніального лікаря-діагноста Ґре́ґорі Ха́уса (англ. Gregory House) (Х'ю Лорі англ. James Hugh Calum Laidlaw Laurie) та його команду. Серіал дебютував 16 листопада 2004 року на каналі FOX. Серіал має велику популярність у світі і неодноразово отримував престижні теле-нагороди. Зокрема, він зібрав найбільшу кількість телеглядачів за підсумками 2008 року — за кожним епізодом серіалу спостерігало в середньому 81,8 млн із 1,6 млрд глядачів у 66 країнах світу.

В Україні трансляція першого сезону серіалу розпочалася 7 грудня 2008 року на телеканалі СТБ. Переклад українською першого сезону здійснила компанія «Так Треба Продакшн», надалі ж перекладом займався телеканал СТБ безпосередньо.

Коротко про фільм

Доктор Хаус (у виконанні англійського актора Х'ю Лорі, що одержав за цю роль «Золотий глобус» в 2006 й 2007 роках, премію «Еммі» в 2005, нагороду Гільдії телеакторів в 2007, 2009 та безліч інших) — блискучий фахівець у галузі захворювань нирок (нефрологія) і інфекційних хвороб, але через деякі особливості його характеру його не можна назвати улюбленцем пацієнтів і колег — він замкнутий, різкий і цинічний, схильний до мізантропії й бунтарства. Він не обтяжує себе дотриманням правил гарного тону й часом здається, що він повністю позбавлений почуття жалю (що, однак, невірно). Найкраще говорить про життєву позицію Хауса цитата доктора Формана: «Він не порушує правила, він їх ігнорує»; а також його улюблене твердження — «Усі брешуть». Як не дивно, саме цей підхід нерідко допомагає йому розібратися у найскладніших і неймовірних випадках, а значить урятувати життя ще одному пацієнтові.

Його асистенти, молоді й багатообіцяючі лікарі — імунолог Елісон Кемерон (Дженніфер Моррісон), невролог Ерік Форман (Омар Еппс) і реаніматолог Роберт Чейз (Джессі Спенсер). У четвертому сезоні з'являться нові асистенти: Ремі Хадлі (Тринадцята) (Олівія Уайлд), Лоренс Катнер (Кал Пенн) та Кріс Тауб (Пітер Джейкобсон).

Інші його соратники — доктор Джеймс Вілсон (Роберт Шон Леонард), онколог й, можливо, єдиний друг Хауса, і доктор Ліза Кадді (Ліза Едельштейн), ендокринолог, а також завідувач лікарні.

Хаус часто виражає глибоке й укорінене розчарування в людях, але, можливо, його уїдливість пояснюється хронічним болем у нозі (інфаркт чотириголового м'яза правого стегна), через що він ходить з паличкою. Хаус постійно приймає вікодин від болю в нозі (і має залежність від нього), а також коли якась справа стомлює або дратує його.

Зміст

Більшість епізодів починаються поза стінами Прінстон-Плейнсборо (англ. Princeton-Plainsboro), клінічної лікарні, де працює Хаус. На початку епізоду, як правило, показані події, які передують проявові симптомів у пацієнта. Протягом епізоду команда лікарів намагається визначити хворобу, що викликає ці симптоми. Команда приходить до діагнозу, використовуючи метод диференціальної діагностики, при цьому Хаус керує обговоренням діагнозу.

Часто хворобу неможливо відразу визначити, тому що пацієнт збрехав про симптоми й обставини, що призвели до невідомої хвороби (наприклад, любовному романі на стороні, про роботу, що викликала хворобу, і т. д.), хоча пацієнт, як правило, не усвідомлює важливості прихованої інформації. У зв'язку із цим Хаус часто говорить «усі брешуть» або «пацієнт бреше» у процесі обговорення.

Небажання Хауса виконувати зобов'язання по роботі в клініці — частий додатковий сюжет серіалу. У клініці Хаус працює з пацієнтами у своїй звичайній ексцентричній і дотепній манері, часто пропонуючи нетрадиційні методи лікування й дивуючи пацієнтів швидкими й точними діагнозами після того, як він, здавалося, практично не звертав на них уваги. Пацієнти із клініки часто стають мішенями фірмової іронії й дотепності Хауса.

Крім цікавих медичних випадків (які залежно від конкретного випадку мають більш-менш реальне медичне підґрунтя), у серіалі розкриваються відносини Хауса зі своїми колегами й друзями. Зі своєю своєрідною життєвою філософією й суперечливою чарівністю, він любить випробовувати людей і спостерігати за ними. Але люди, у свою чергу, теж впливають на характер Хауса, і як він, протиставляючий себе навколишньому, так і вони відкривають при цій взаємодії щось нове для себе.


Love does not always come in convenient packaging ...



Повідомлення відредагував BiteMe - Вівторок, 15.03.2011, 18:12
 
BiteMeДата: Вівторок, 15.03.2011, 18:07 | Повідомлення # 2
Вампір
Група: Адміністратор
Повідомлень: 398
Нагороди: 6
Репутація: 248
Статус: Offline

Цікаві факти

Абревіатуру M.D. у назві серіалу можна перевести не тільки як «доктор медицини» (англ. Doctor of Medicine), але і як «психічно неповноцінний» (англ. mentally deficient). В Італії, наприклад, розшифрували абревіатуру в назві телесеріалу як «терапевтичне відділення» (англ. medical division). На дверях кабінету доктора Хауса написано: Diagnostic Medicine.
Відповідно до ліцензійної угоди в Росії оригінальна музична тема вступних титрів була замінена музичною темою фінальних титрів.
У кабінеті доктора Вілсона висять постери фільму Хічкока «Запаморочення» і фільму Орсона Уелса «Дотик зла».
Спеціальність доктора Чейза — інтенсивна терапія (реаніматологія), — маловідома в США, але широко поширена в Австралії, звідки він родом.
Мотоцикл доктора Хауса — це Honda CBR1000RR Repsol Replica (2005).
Улюблені телесеріали доктора Хауса: «Самотні серця» і «Головний госпіталь». А актриса Олівія Уайлд у минулому грала в серіалі «Самотні серця» протягом майже цілого сезону. Серед записаних на TiVo доктора Хауса передач можна також відмітити серіал «Чорна Гадюка», одну з головних ролей в якому виконує Х'ю Лорі.
Першим актором, якого затвердили на роль творці серіалу, був Роберт Шон Леонард.
Батько і брати Джесі Спенсера — лікарі. Лікарями також були батько Х'ю Лорі і батько Лізи Едельштaйн.
Під час прослуховування Х'ю Лорі думав, що головним персонажем серіалу буде Вілсон, а докторові Хаусу призначена роль його компаньйона.
Х'ю Лорі заявив, що відчуває провину, отримуючи більше грошей за те, що прикидається лікарем, ніж колись отримував його батько за справжню роботу лікаря.
Х'ю Лорі так добре зображав американський акцент, що Браян Сайнер, один з виконавчих продюсерів серіалу, був здивований, дізнавшись про те, що Лорі британець.
Щур доктора Хауса отримав ім'я на честь улюбленого актора Х'ю Лорі, Стіва Маккуїна.
Браян Сайнер з'являється в епізоді «Спортивна медицина» в ролі режисера, що знімає рекламу.
Актриса Дженніфер Моррісон — натуральна блондинка, як і Олівія Уайлд.
Шанувальники серіалу часто звинувачують доктора Хауса в тому, що він тримає тростину не в тій руці (у нього пошкоджена права нога, і він тримає тростину в правій руці). Сам доктор Хаус заявив в одному з епізодів, що йому «подобається тримати тростину не в тій руці». Але права рука не така вже «неправильна». Хаус — правша, а інваліди часто вважають за краще тримати тростину в домінуючій руці незалежно від того, яка нога у них пошкоджена. Крім того, тримати тростину в протилежній руці однозначно рекомендується тільки в тому випадку, якщо пошкоджений стегновий суглоб.
На бейджику, який носить на медичному халаті персонаж Олівії Уайлд, замість прізвища красується напис «Доктор 13».
Доктор Хаус кілька разів пародіювався в телесеріалі «Клініка», зокрема, в епізоді «Мій будинок» (англ. My House).
Доктор Хаус живе в будинку під номером 221B, як і його передбачуваний прототип Шерлок Холмс. Вперше це можна відмітити на початку сьомої серії другого сезону.
У кінофільмі Королі вулиць перша поява персонажа Х'ю Лорі відбувається в лікарні, під час якого він поводиться надзвичайно схоже на Грегорі Хауса, хоча згодом і виявляється поліцейським.
У мультику Монстри проти чужих Лорі озвучив Доктора Таргана (Dr. Cockroach Ph.D.).


Love does not always come in convenient packaging ...



Повідомлення відредагував BiteMe - Вівторок, 15.03.2011, 18:10
 
AliceДата: Субота, 19.03.2011, 22:04 | Повідомлення # 3
Вампір
Група: Адміністратор
Повідомлень: 393
Нагороди: 7
Репутація: 517
Статус: Offline
шикарний серіал!♥ smile

When you can live forever, what do you live for?
 
BiteMeДата: Неділя, 08.05.2011, 18:24 | Повідомлення # 4
Вампір
Група: Адміністратор
Повідомлень: 398
Нагороди: 6
Репутація: 248
Статус: Offline
я теж його дуже люблю*
хоча не завжди є час подивитись(


Love does not always come in convenient packaging ...

 
BiteMeДата: Неділя, 08.05.2011, 18:51 | Повідомлення # 5
Вампір
Група: Адміністратор
Повідомлень: 398
Нагороди: 6
Репутація: 248
Статус: Offline
Прикріплення: 4169068.jpg (46.7 Kb)


Love does not always come in convenient packaging ...

 
BiteMeДата: Вівторок, 12.07.2011, 15:35 | Повідомлення # 6
Вампір
Група: Адміністратор
Повідомлень: 398
Нагороди: 6
Репутація: 248
Статус: Offline
мене пре ця фотка)
незнаю чому але...)


Love does not always come in convenient packaging ...

 
AliceДата: Вівторок, 02.08.2011, 11:05 | Повідомлення # 7
Вампір
Група: Адміністратор
Повідомлень: 393
Нагороди: 7
Репутація: 517
Статус: Offline
BiteMe, і мені подобається)

When you can live forever, what do you live for?
 
Форум » Різне » Серіали » Доктор Хаус
  • Сторінка 1 з 1
  • 1
Пошук:

Форма входу
Підтримай сайт
натисни наПОСИЛАННЯ.
Нове на форумі:
  • Смішна тема ))) Ділимось гумором ))) (0)
  • Журнал «Дніпро» запрошує літературні таланти! (0)
  • Конкурс! Ваша УЯВА Й почуття гумору (0)
  • Цікаві факти (2)
  • Господиня - ще одна книга Стефані (8)
  • Секретне число (103)
  • Only Edward (9)
  • Трохи музики...:)
    Наш баннер
    Міні-чат
    300
    Наше опитування
    Ваша улюблена книга Сутінкової Саги.
    Всього відповідей: 14
    Прем'єра в Україні
    Боротьба
    Хмарка тегів
    Ми в рейтингах
    ТОП -
    Пошук
    Мова сайту
    Статистика