Четвер, 28.03.2024, 23:35
Ви увійшли як Гість | Група "Гості"








[ Нові повідомлення · Учасники · Правила форуму · Пошук · RSS ]
  • Сторінка 1 з 1
  • 1
Модератор форуму: BiteMe  
Форум » Актори » Інші актори » Емма Вотсон
Емма Вотсон
BiteMeДата: Вівторок, 15.02.2011, 22:29 | Повідомлення # 1
Вампір
Група: Адміністратор
Повідомлень: 398
Нагороди: 6
Репутація: 248
Статус: Offline
Емма Вотсон (англ. Emma Charlotte Duerre Watson *15 квітня 1990, Париж, Франція) — британська кіноактриса.

Відома як виконавиця ролі Герміони Ґрейнджер у фільмах про Гаррі Поттера. Емма отримала цю роль, коли їй було всього дев'ять років. До цього вона брала участь тільки в шкільних спектаклях.

За період з 2001 по 2008 рік вона знялася в шести фільмах про Гаррі Поттера. Емма Вотсон також візьме участь в зйомках останніх двох фільмів поттеріани: «Гаррі Поттер і смертельні реліквії» (вийде на екрани двома окремими чистинами). Участь в цьому проекті принесла їй безліч нагород, а також більше 10 мільйонів фунтів стерлінгів.

Актриса також взяла участь в зйомках фільму «Балетні туфельки», який показали на телеканалі ВВС в грудні 2007 року перед аудиторією в 5,2 мільйонів людей. Окрім цього, Емма озвучила одного з персонажів анімаційного фільму «Пригода Десперо», прем'єра якого відбулася в 2008 році.

Дитинство та юність

Народилася 15 квітня 1990 року в Парижі в сім'ї адвокатів. Своє ім'я Емма отримала на честь знайомої батьків.

В п'ять років переїхала разом із сім'єю з Парижа до Англії, в графство Оксфордшир. Її батьки, Жаклін та Кріс Вотсон, розлучилися, і Емма почала жити з матір'ю та молодшим братом Алексом. Вже в шість років вона вирішила, що стане актрисою.

В 1998 році Емма Вотсон поступила в початкову школу Дрейгон в Оксфорді. У школі вона зіграла головні ролі в спектаклях «Юність Артура», «Щасливий принц» та роль злої куховарки в «Пригоди Аліси у Дивокраї». У сім років зайняла перше місце в шкільному конкурсі читців.

Коли Еммі виповнилося дев'ять, керівник драмгуртка з її школи запропонував їй взяти участь в кастингу на роль Герміони у фільмі «Гаррі Поттер і філософський камінь». Емма виграла. З того часу все її життя нерозривно пов'язане з Гаррі Поттером.

В 2008 році Вотсон закінчила Хідінгтонськую школу для дівчат. Вона планує продовжити свою освіту в університеті, але ще вагається у виборі факультету, хоча не проти вивчати англійську мову та літературу. В цьому ж році закінчила літні курси акторської майстерності в Королівській академії театрального мистецтва у Лондоні.

Кар'єра

Гаррі Поттер

Дебют Емми у фільмі «Гаррі Поттер і філософський камінь»

В 1999 році стартував кастинг на головні ролі у фільмі «Гаррі Поттер і філософський камінь», екранізацію однойменного бестселера британської письменниці Джоан Роулінг. Головним для творців фільму був вибір акторів на роль Гаррі Поттера та його друзів: Герміони Ґрейнджер та Рона Візлі. Емма пішла на цей кастинг за порадою свого шкільного керівника драмгуртка. Продюсери фільму були здивовані впевненістю дівчинки.

Після восьми прослухувань Еммі Вотсон, Деніелу Редкліффу та Руперту Ґрінту повідомили, що вони затверджені на ролі Герміони Ґрейнджер, Гаррі Поттера та Рона Візлі відповідно. Сама Роулінг підтримала цей вибір.

Дебют Емми в ролі Герміони відбувся в 2001 році, коли на екрани вийшла перша частина серії про Гаррі Поттера. Фільм побив всі рекорди по касових зборах та в тому ж році був визнаний найуспішнішим з точки зору комерційного прокату.

Критики дуже добре відізвалися про роботу трійки молодих акторів. The Daily Telegraph назвав гру Емми «чудовою», а на думку IGN вона «затьмарила всіх». Емма Вотсон була удостоїна п'яти номінацій за цю роль та отримала премію Young Artist Award в категорії «Найкраща молода актриса».

Вже через рік на екрани виходить фільм «Гаррі Поттер і таємна кімната». Хоча фільм викликав різні відгуки у критиків, в цілому його можна було назвати успішним. Los Angeles Times відзначив, що гра акторів стала кращою. В той же час, The Times розкритикувала режисера за те, що він «зловживає» популярністю образу Емми Вотсон. Молода актриса отримала за цю роль нагороду Оtto Award від німецької газети Die Welt.

В 2004 році відбулася прем'єра фільму «Гаррі Поттер і в'язень Азкабана». На думку багатьох критиків в цьому фільмі Емма зіграла вже набагато професійніше. На думку Washington Post гра Вотсон в цьому фільмі була «набагато кращою за гумором та по духу», ніж гра Деніела Редкліффа. The New York Times писав:

Емма Вотсон у фільмі «Гаррі Поттер і келих вогню»:«На щастя, млявість Деніела Редкліффа заглушувалася роботою Емми Вотсон. Гаррі постійно демонстрував свої збільшені магічні здібності... тоді як Герміона... приголомшила всіх куди сильніше своїм не магічним ударом по носу Драко Малфоя»

Цей фільм став найневдалішим зі всієї серії з точки зору комерційного прокату. Емма отримала за свою роль в цьому фільмі дві нагороди Оtto Awards та нагороду від Тotal Film.

Успішно вийшов на екрани четвертий фільм серії «Гаррі Поттер і келих вогню». Він побив рекорди за зборами в перший уікенд в Англії та США. Критики відзначили зрілість Емми як актриси. Газета New York Times назвала гру Емми «зворушливо серйозною». Робота Емми Вотсон над роллю Герміони в «Гаррі Поттер і келих вогню» була відмічена трьома номінаціями на різні кінопремії, також актриса отримала золоту нагороду Оtto Award.

У цьому ж році Емма стає наймолодшою дівчиною, яка з'явилася на обкладинці журналу Teen Vogue.

П'ятий фільм про Гаррі Поттера («Гаррі Поттер і Орден фенікса») мав величезний фінансовий успіх. Він зібрав у прокаті більше 938 млн. доларів. Емма отримала нагороду National Movie Award в номінації «Найкраща жіноча роль».

Трійка головних героїв серії стала настільки знаменитою, що кожен з них 9 липня 2007 року був удостоєний честі залишити відбитки своїх рук та ніг на знаменитій алеї зірок біля входу в Китайський театр Граумана в Голлівуді.

Інші роботи

Перша роль Емми поза Гаррі Поттером була в 2007 році у фільмі «Балетні туфельки». У цій екранізації романа Ноеля Стрітфілда Емма зіграла молоду актрису Пауліну Фоссіл. Фільм був показаний 26 грудня 2007 року у Великобританії, де його побачили 5,2 мільйона телеглядачів, але особливого успіху він не завоював.

Також Емма Вотсон взяла участь в зйомках анімаційної дитячої комедії «Пригода Десперо», прем'єра якою відбулася в грудні 2008 року. В цьому фільмі вона озвучила головну героїню — принцесу Пі.

Плани на майбутнє

Емма Вотсон. 9 липня 2007 року.

На відміну від Редкліффа та Грінта, які вже давно та остаточно вирішили пов'язати своє життя з кіно, Емма дуже обережно відповідає на запитання, пов'язані з її планами на майбутнє. У інтерв'ю журналу Newsweek в 2006 році вона сказала:«Деніел та Руперт здаються впевненими в своєму виборі... Мені, звичайно, подобається грати, втім існує безліч інших речей якими я люблю займатися.»

Актриса збирається поступити в університет та продовжити вивчення англійської мови та літератури. Емма вважає, що зможе поєднувати навчання та зйомки у фільмах. Тому, незважаючи на чутки про те, що вона хоче покинути проект та не зніматися в двох останніх фільмах про Гаррі Поттера, молода актриса підписала контракт з компанією Warner Brothers, за яким зобов'язалася взяти участь в зйомках. За словами Емми, це рішення далося їй дуже важко, оскільки фактично воно означає повну залежність життя дівчини від зйомок на наступні три роки. Але після довгих роздумів «переваг опинилося більше, ніж недоліків».

Шостий фільм серії, «Гаррі Поттер і Напівкровний Принц» вийшов на екрани 17 липня 2009 році[35], а Гаррі Поттер і Смертельні Реліквії, розбиті на дві частини вийшли 18 листопада (у світі: 19 листопада) 2010 (Частина 1) та 15 липня 2011 (Частина 2) року, зараз у зйомках.
У 2009 році Емма поступила до Браунського університету.

Кар'єра фотомоделі

Метр європейського кутюру Карл Лагерфельд назвав Емму «справжньою англійською трояндою» - ту саму, образ якої давно викинутий в архіви британських журналів. «Втілення чистоти та невинності, розбавлене пильним поглядом кокетки» - так охарактеризував її модельєр Крістофер Бейлі, який вибрав актрису на головну роль у рекламній кампанії Burberry осінь-зима - 2009/10. Можливо, даний фотопроект переросте в більш серйозне співробітництво. Еммі пророкують нову роль Ванесси Параді, яка довгий час виступала музою Карла Лагерфельда і дому Chanel.

Особисте життя

У кожного з розведених батьків Емми є нова сім'я та свої діти. У батька: близнята Ніна та Люсі і чотирьохлітній син Тобі. У матері: двоє синів, які «постійно знаходяться з нею». Брат Емми, Алекс, знімався в епізодах двох фільмів про Гаррі Поттера, а її зведені сестри (Ніна та Люсі) брали участь в кастингу до фільму «Балетні туфельки», який з'явився в 2007 році на телеканалі ВВС.

Зйомки у фільмах про Гаррі Поттера принесли Еммі більше 18 мільйонів доларів. Емма розуміє, що цих грошей вистачає для того, щоб ніколи більше не працювати. Проте, вона відмовилася від пропозиції покинути школу для того, щоб присвятити весь свій час зйомкам.

Емма товаришує з Деніелом Редкліффом та Рупертом Ґрінтом. Вона називає їх «безвідмовною системою захисту» від стресів на зйомках.

Актриса цікавиться танцями, співом, хокеєм на траві, тенісом, мистецтвом. Також їй подобається кулінарія. Полюбляє ходити по магазинах, слухати музику, перевагу в якій віддає поп-напрямам (Dido, Саманта Мамба) та школу. Про себе говорить, що вона «трохи феміністка». Захоплюється такими акторами як Джулія Робертс та Джонні Депп.

Останнім часом Емма почала цікавитися світом моди. За її словами — це напрям близький до мистецтва, яке вона вивчала в школі. В вересні 2008 року в своєму блозі вона написала:«Я серйозно зосередилася на мистецтві взагалі та на моді зокрема»

Прикріплення: 8471869.jpg (134.9 Kb)


Love does not always come in convenient packaging ...



Повідомлення відредагував BiteMe - Вівторок, 15.02.2011, 22:27
 
BiteMeДата: Вівторок, 15.02.2011, 22:49 | Повідомлення # 2
Вампір
Група: Адміністратор
Повідомлень: 398
Нагороди: 6
Репутація: 248
Статус: Offline
і ще посилання на Офіційний Сайт Емми)

Love does not always come in convenient packaging ...

 
AliceДата: Вівторок, 08.03.2011, 14:37 | Повідомлення # 3
Вампір
Група: Адміністратор
Повідомлень: 393
Нагороди: 7
Репутація: 517
Статус: Offline
клас! обожнюю цю акторку)) Гаррі Поттер forever!

When you can live forever, what do you live for?
 
BiteMeДата: Вівторок, 08.03.2011, 15:11 | Повідомлення # 4
Вампір
Група: Адміністратор
Повідомлень: 398
Нагороди: 6
Репутація: 248
Статус: Offline
Alice, дійсно)) якими б шикарними не були Сутінки, але Гаррі Поттера я люблю не менше) smile

Love does not always come in convenient packaging ...

 
AliceДата: Середа, 09.03.2011, 21:28 | Повідомлення # 5
Вампір
Група: Адміністратор
Повідомлень: 393
Нагороди: 7
Репутація: 517
Статус: Offline
BiteMe, він назавжди в наших серцях!))) smile ахахх)

When you can live forever, what do you live for?
 
Renesmee_CullenДата: Субота, 12.03.2011, 12:47 | Повідомлення # 6
Новенький
Група: Перевірені
Повідомлень: 42
Нагороди: 3
Репутація: 73
Статус: Offline
Alice, хаха) ну це вже як для кого biggrin
BiteMe, я теж дуже люблю хоча певне сутінки більше)


 
BiteMeДата: Субота, 12.03.2011, 18:51 | Повідомлення # 7
Вампір
Група: Адміністратор
Повідомлень: 398
Нагороди: 6
Репутація: 248
Статус: Offline
Alice, ну так, це правда))

Love does not always come in convenient packaging ...

 
Форум » Актори » Інші актори » Емма Вотсон
  • Сторінка 1 з 1
  • 1
Пошук:

Форма входу
Підтримай сайт
натисни наПОСИЛАННЯ.
Нове на форумі:
  • Смішна тема ))) Ділимось гумором ))) (0)
  • Журнал «Дніпро» запрошує літературні таланти! (0)
  • Конкурс! Ваша УЯВА Й почуття гумору (0)
  • Цікаві факти (2)
  • Господиня - ще одна книга Стефані (8)
  • Секретне число (103)
  • Only Edward (9)
  • Трохи музики...:)
    Наш баннер
    Міні-чат
    300
    Наше опитування
    Ви граєте на нашій рольовій?
    Всього відповідей: 12
    Прем'єра в Україні
    Боротьба
    Хмарка тегів
    Ми в рейтингах
    ТОП -
    Пошук
    Мова сайту
    Статистика