Четвер, 28.03.2024, 12:58
Ви увійшли як Гість | Група "Гості"








[ Нові повідомлення · Учасники · Правила форуму · Пошук · RSS ]
  • Сторінка 1 з 1
  • 1
Форум » Стефені Маєр/Stephenie Meyer » Життя і творчість » Біографія
Біографія
AliceДата: Неділя, 13.02.2011, 23:27 | Повідомлення # 1
Вампір
Група: Адміністратор
Повідомлень: 393
Нагороди: 7
Репутація: 517
Статус: Offline
Сте́фені Ма́єр (Stephenie Meyer; 24 грудня 1973, Хартворд, Конектикут, США) — американська письменниця, відома завдяки вампірський серії Сутінкова сага ("Сутінки", "Молодий місяць", "Затемнення", "Світанок"), та романами "Друге життя Брі Таннер", "Господиня". Продано понад 100 мільйонів її книжок у світі, яких перекладено на 47 мов. За її книжками було знято фільм «Сутінки» (який вийшов на екрани 21 листопада 2008 року і зібрав у світовому прокаті 379 912 947 доларів США), «Молодий місяць», «Затемнення». Фантастичний роман «Господиня» (англ. The host) вийшов українською в 2010 році.
У 2008 Стефені Маєр було названо «aвтором року» згідно з американською газетою «USA Today». Вона також є автором найбільш розповсюджуваної книги в 2008: розійшлась тиражем понад 22 мільйони протягом 2008 року. «Сутінки» визнано найтиражнішою книгою 2008 року.

При народженні: Стефені Морган (Stephenie Morgan).
Стефені Маєр народилася в містечку Хартворд у багатодітній сім'ї. Виросла в місті Фенікс штату Арізона, навчалась в Chaparral High School в Скотсдейлі, штат Арізона, згодом — у Brigham Young University у Прово, штат Юта. В роки навчання Стефені багато та із задоволенням читала.
ЇЇ батько є Стівен Морган, мати —- Кенді Морган. У неї три брати (Сет, Джейкоб, Полом) та дві сестри (Емілі та Хайді).
Одружена з 1994: зустріла свого чоловіка Крістіана в Аризоні. Зараз у них троє синів: Сет, Гейб та Ілай.

Стефені Маєр розказує, що в неї ідея написання книги "Сутінки" виникла 2 липня 2003 року уві сні. Сон був про дівчину і вампіра, який закохався в дівчину, проте жадав випити її кров. Зранку вона почала писати. На основі цього сну Стефені написала 13 розділів своєї книги. Незважаючи на те, що у Стефані не було письменницького досвіду, через три місяці вона вже закінчила свою книгу, а написавши її, підписала контракт з видавництвом «Brown and Company» на 750 000 дол. США. Книгу видано в 2005.

Роман, призначений в першу чергу для підліткової аудиторії, вийшов в США восени 2005 року і мав великий успіх (п'яте місце в національному списку бестселерів). Кожен наступний рік Майєр випускала по одній книзі - «Молодий місяць» (2006 рік), «Затемнення» (2007 рік), «Світанок» (2008 рік). З книги в книгу оповідачкою незмінно залишалася юна Белла Свон, проте в четвертому томі Майєр надала голос і її другу, Джейкобу Блеку. Крім того, письменниця вирішила описати деякі події і з точки зору коханого Белли - вампіра Едварда Каллена. Роман «Сонце опівночі», запланований до виходу в 2009 році, вже був наполовину написаний, коли в серпні 2008 року чернетка першої частини просочилась в інтернет. У результаті Майєр відклала закінчення книги на невизначений термін.

Прикріплення: 6500513.jpg (10.1 Kb)
 
BiteMeДата: П`ятниця, 25.02.2011, 19:00 | Повідомлення # 2
Вампір
Група: Адміністратор
Повідомлень: 398
Нагороди: 6
Репутація: 248
Статус: Offline
Ще декілька фактів:)

Стефані Майер народилася в 1973 р. в Хартфорде, штат Коннектікут. Росла у Феніксі, штат Арізона, разом з двома сестрами і трьома братами. Майбутнього чоловіка Крістіана зустріла ще в підлітковому віці і поєднувалася з ним браком в 1994 р.

У 1995 р. закінчила Університет імені Брігама Янга в штаті Юту, отримавши ступінь бакалавра за фахом «Англійська мова». У роки навчання багато і із захопленням читала.

У травні 2008 р. Майєр випустила перший роман для дорослої аудиторії — «The Host» («Гостя»). По сюжету книги землю завоювали «паразити свідомості» — раса «душ», що не мають власного тіла. На цьому фоні розвивається любовна інтрига. Письменниця планує два продовження — «The Soul» («Душа») і «The Seeker» («Шукач»).

21 листопада 2008 р. вийшла в прокат екранізація «Сутінків», якою заздалегідь можна було передбачити касовий успіх.

Майер — мати трьох дітей і прихожанка Церкви Ісуса Христа святих останніх днів (мормони). Серед її улюблених письменників Орсон Ськотт Кард, Джейн Остін, Уїльям Шекспір, Шарлоту Бронте, Дафна Дюморье та інші.

У планах письменниці — роман про привидів («Summer House»), книги про подорожі в часі і русалках.


Love does not always come in convenient packaging ...

 
Форум » Стефені Маєр/Stephenie Meyer » Життя і творчість » Біографія
  • Сторінка 1 з 1
  • 1
Пошук:

Форма входу
Підтримай сайт
натисни наПОСИЛАННЯ.
Нове на форумі:
  • Смішна тема ))) Ділимось гумором ))) (0)
  • Журнал «Дніпро» запрошує літературні таланти! (0)
  • Конкурс! Ваша УЯВА Й почуття гумору (0)
  • Цікаві факти (2)
  • Господиня - ще одна книга Стефані (8)
  • Секретне число (103)
  • Only Edward (9)
  • Трохи музики...:)
    Наш баннер
    Міні-чат
    300
    Наше опитування
    Ваша улюблена книга Сутінкової Саги.
    Всього відповідей: 14
    Прем'єра в Україні
    Боротьба
    Хмарка тегів
    Ми в рейтингах
    ТОП -
    Пошук
    Мова сайту
    Статистика